Kasvunpaikka mukana tieteen julkistamisessa:

Oulun yliopistossa koettiin harvinaislaatuinen hetki, kun opettajatutkijat ja tarinateatterilaiset löivät hynttyyt yhteen. Yhdessä opettajan työn tunteiden jäljillä -seminaariin kutsuttiin eri kasvatus- ja opetusalan tehtävissä toimivia jakamaan kokemuksia ja pohtimaan tunteita ja niiden merkitystä opettajan työssä.
oukokuussa 2019 järjestetty seminaari oli loppuhuipentuma Suomen Akatemian rahoittamalle tutkimusprojektille Aloittelevan opettajan työn emotionaalista ulottuvuutta avaamassa (EMOT).

Tarinateatteriryhmä FoxTrott teki eläväksi ja käsin kosketeltavaksi tutkijoiden kanssa hankkeen tutkimusaineistona toimineet opettajien kertomukset. Tarinateatterilaisten ja seminaarin osallistujien kanssa pysähdyttiin tarkastelemaan opettajan työn eri suhteita ja niihin kietoutuvia tunteita. Erityisen hyvin näkyväksi tuli hankkeessakin tarkasteltu kasvatusyhteisöjen jännitteinen mikropolitiikka, ne monimutkaiset olosuhteet, joiden keskellä opettajat työskentelevät.
sallistujien palautteiden perusteella seminaarin kokemuksellinen lähestymistapa puhutteli myös tunteen tasolla. Tämä oli aistittavissa myös seminaarin ilmapiiristä.

Ajankohtaista

11 June, 2019

Kasvunpaikka mukana tieteen julkistamisessa:

Harvinaislaatuinen kohtaaminen kampuksella: tarinateatteri tutkimusta tulkitsemassa

Lue lisää

29 August, 2017

KASVUNPAIKKA 2019

Tarinateatteri FoxTrott  mukana eduskuntavaaleihin liittyvässä keskustelussa. Tule yhteiselle foorumille kirkastamaan ja laajentamaan …

Lue lisää